Általános Szerződési Feltételek

Az alábbi Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) kizárólag a www.orokitsmeg.hu domain néven elérhető honlapjáról online küldött megrendelésekre és vásárlásokra vonatkoznak.

Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni szolgáltatásunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kötődik, későbbiekben nem kereshető vissza. A megrendelések írásban a kötelező számlaadási formában tároljuk és rögzítjük.

A megrendeléssel, szállítással kapcsolatos kérdésekben az üzemeltető a megadott elérhetőségeken a Megrendelő rendelkezésére áll.

Üzemeltető adatai

Cégnév: Press-Comp Média- és Informatikai Betéti Társaság
Adószám: 28722586-2-41
Cégjegyzékszám: 01-06-714259
Székhely: 1025 Budapest, Utas u. 9.
Nyilvántartásba bejegyző hatóság neve (cégbíróság):    Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Elektronikus elérhetőség:   info [@] orokitsmeg [.] hu
Telefon szám:   +36 30 202 1980

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Jelen szolgáltatásunkat kizárólag online módon rendelheti meg. A szolgáltatás eredményeként létrejött adathordozót személyesen vagy postai úton juttatjuk el a Megrendelőhöz. Az áraink bruttó árak, az ÁFA-t (a hatályos jogszabálynak megfelelően) tartalmazzák.

Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Megrendelőket az akció időtartamáról (kezdete, vége).

Fizetési módok

A Szolgáltató által üzemeltetett web áruház az alábbi fizetési feltételeket ajánlja:

  • Készpénz

Amennyiben a szolgáltatás eredményeként keletkezett adathordozót személyesen vagy postai utánvétellel kívánja átvenni úgy annak ellenértékét, átvételkor kell készpénzben kifizetni.

  • Előre utalás

Amennyiben a megrendelés visszaigazolását követően átutalja számlánkra a szolgáltatás és a szállítás ellenértékét, úgy az elkészült adathordozó személyes vagy küldeményként való átvételekor fizetni nem kell.

A szerződéses ár a rendeléskor megadott és visszaigazolt ár. Az árváltoztatás jogát minden esetben fenntartjuk.

Fizetés pénzneme

A fizetés pénzneme minden esetben forint (HUF).

Szállítási módok

A honlapunkon megrendelt szolgáltatás eredményeként létrejött termék átvétele az alábbi módokon lehetséges:

  • Személyes átadás – átvétel

Csak az alábbi budapesti kerületekben lehetséges előzetes időpont egyeztetéssel: I, II, III, V, VI, VII, VIII. Ebben az esetben csak a szolgáltatás árát kell megfizetni, szállítási költség nincs. Kérjük, személyes átadás-átvétel esetén, hozza magával a megrendelés azonosítóját, valamint személyazonosító okmányát.

  • Levélküldemény

A szolgáltatásunk végtermékének egyik szállítási módja, ha levélként kéri elküldeni a adathordozót, amit a Magyar Posta ZRt. kézbesít. A postázás paramétereit a Emlékalbum – Szolgáltatások – Küldemény menüpont alatt adhatja meg. A postára adásról Önt e-mailben értesítjük.

  • Csomag postai utánvétel

Az elkészült adathordozó a Magyar Posta ZRt. MPL szolgáltatásának segítségével lesz kézbesítve 2 munkanapon belül és átvételkor kell megfizetni a szolgáltatás árát és a szállítás költségét, abban az esetben ha előre nem utalta át a teljes összeget. A postára adásról Önt e-mailben értesítjük.

Szállítási költségek

A szállítási költség a csomagolás és kiszállítás költségét együttesen tartalmazza. A szállítási költségeket  a itt találja.

Szolgáltatási árak

A részletes szolgáltatási árjegyzékünket megtalálható itt.

Szolgáltatás megrendelése

A szolgáltatás megrendeléséhez nem szükséges a vásárlási fiók létrehozása, de ajánlott.

A regisztráció során nyilvántartásba vett személy saját nevében, míg jogi személy, vagy más gazdasági társaság képviselője a szervezet nevében jár el a vásárlás során. A fiók létrehozásának előnye, hogy amennyiben legközelebb is megrendelné szolgáltatásunkat, úgy nem kell még egyszer az adatait megadni.

Vásárlási fiók létrehozásának menete

  • Vásárlási szándéknál a Pénztár képernyő első sorában az alábbi kérdést találja: „Visszatérő vásárló vagy?”, így ha most vásárol először adja meg a kért adatokat, majd a „Fiók létrehozása” kiválasztásával rögzülnek az adatai.
  • A regisztrációról email-ben visszaigazolást kap, ezért nagyon fontos annak pontos megadása. Az Önnek elküldött levél tartalmazza a felhasználó nevét és egy generált jelszót, aminek a segítségével tud bejelentkezni. Természetesen a bejelentkezés után a generált jelszót megváltoztathatja.

Amennyiben 48 órán belül nem kapja meg visszaigazolásunkat, úgy keressen minket a megadott elérhetőségeken.A regisztrált adatait bizalmasan kezeljük. Bármikor kérheti a regisztrációs adatai törlését. Kérjük, olvassa el ide vonatkozó adatkezelési tájékoztatónkat.

Vásárlói adatok megadása

Amennyiben szeretné megrendelni a „Digitális emlékalbum”-ot elkészítő szolgáltatásunkat úgy annak feltételeként két lehetősége van:

  • fiókba való bejelentkezéssel

Ebben az esetben mint visszatérő vásárló be kell jelentkeznie. Itt meg kell adnia felhasználó nevét és jelszavát, majd nyomja meg a Bejelentkezés gombot. A regisztráció előnye, hogy amennyiben legközelebb is megrendelné szolgáltatásunkat,  nem kell még egyszer az adatait megadni.

  •  fiókba való  bejelentkezés nélkül

Szolgáltatás megrendelésének menete

Az emlékalbum megrendelés érvényesítéséhez az alábbi két összetevő együttes megléte, kitöltése szükséges:

1)    Megrendelőlap kitöltése és elküldése

A „Megrendelőlap” egy olyan kérdőív ahol az elkészítendő emlékalbum technikai részleteit kell megadni. Töltse ki a „Megrendelőlap”-ot az Emlékalbum – Megrendelőlap menüpont alatt. A Megrendelése igazolásáról válaszlevelet kap tőlünk, majd emlékalbum elkészítéséhez az igényelt szolgáltatásokat adja meg az Emlékalbum – Szolgáltatások menüpont alatt.

2)    Emlékalbum elkészítéséhez a szolgáltatások kiválasztása

Az emlékalbum elkészítéséhez kapcsolódó szolgáltatásokat az Emlékalbum menüpont alatt választhatja ki. A kiválasztott szolgáltatásokat a rendszer automatikusan beárazza. Az igényelt szolgáltatásokat bele kell tenni a „Kosár”-ba. Ennek tartalma  a megrendelés elküldéséig tetszőlegesen változtatható, és  ennek függvényében változik a „Kosár” végösszege is. Ha már minden igényelt szolgáltatást betettünk a  „Kosár”-ba, és a végösszeg is rendben van, nyomjuk meg „Tovább a pénztárhoz” gombot. A képernyőn megadhatjuk a számlázási adatokat, a szállítás és a fizetés módját, majd nyomjuk meg a „Megrendelés elküldése” gombot. Erre a levélre is érkezik egy visszaigazoló levél.

3)    Képek, videók elküldése

Miután elküldte a megrendelését – Megrendelőlapot és az Emlékalbumhoz tartozó szolgáltatásokat -, megvizsgáljuk annak tartalmát, ha kell, pontosítást vagy kiegészítést kérünk Öntől. Ezt követően értesítjük, hogy milyen módon tudja hozzánk eljuttatni az album elkészítéséhez szükséges képeket, videókat.

Elállási jog

Megrendelő a 17/1999. (II.5.) sz., a távollévők között kötött szerződésekről szóló kormányrendeletnek (a továbbiakban: Kormányrendelet) megfelelően, a szolgáltatás eredményeként előállított adathordozó kézhezvételétől számított (8) nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Kézhezvételi időpontnak számít az átvétel időpontja. Az elállás körébe vont áruért, szolgáltatásért a Press-Comp Bt. köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállási igénybejelentés kézhezvételétől számított (30) harminc napon belül a Megrendelőnek visszafizetni –készpénzben, vagy banki átutalással- a Megrendelő által kifizetett összeget.
A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt a szolgáltatás eredményeként előállított adathordozó visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket (posta költség). Az adathordozó visszaszolgáltatásával egyidejűleg a Megrendelő köteles a szolgáltatásról kiállított eredeti számlát is visszajuttatni a Press-Comp Bt-nek. A Megrendelőt egyéb költség nem terheli, de a Press-Comp Bt. kiköti a jogot arra, hogy a visszaszolgáltatott áru nem rendeltetésszerű használatából/tárolásából eredő esetleges kárt a Megrendelővel megtérítteti. Az árut ne utánvéttel küldje vissza! Az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módunkban átvenni, annak visszajuttatásának költsége is vevőt terheli!

A fenti határidőn túli elállás a Press-Comp Bt-nek nincs módjában elfogadni.

Az online megrendeléstől való elállási jog érvényesítéséről a Megrendelő írásban tett nyilatkozatát, e-mailben (info@orokitsmeg.hu) vagy tértivevényes levélben az alábbi postacímre (Press-Comp Bt. 1025 Budapest, Utas u. 9.) küldéssel teheti meg. Postai levél útján történő elállásnál a levél, postára adásának dátumát vesszük figyelembe a 8 munkanap beszámításakor.

Megrendelő nem gyakorolhatja az elállás jogát abban az esetben, ha megrendelése, utasításai pontos betartása alapján végezte el a Press-Comp Bt. a szolgáltatást. Jelen dokumentumban nem szabályozott kérdésekkel kapcsolatban lásd:
A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet.
(http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor)

Adatkezelés, jogérvényesítés

A Társaság adatkezelési tájékoztatóját itt, a jogérvényesítési tájékoztatóját itt találja.

Vegyes rendelkezések

A Társaság fenntartja a jogot arra, hogy – ide nem értve a jogszabályon alapuló kötelezettségeit – a jelen Á.SZ.F.-t bármikor szabadon és egyoldalúan, külön értesítési kötelezettség nélkül módosítsa. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az a fenti domain neveken elérhető weboldalakon online megjelenik.

A Szolgáltató jogosult a webáruház kínálatát, felosztását, menürendszerét egyoldalúan módosítani, azonban ez a Megrendelő által már leadott és visszaigazolt megrendelések teljesítését nem érintheti. A www.orokitsmeg.hu weboldalon közölt bármely információ, adat a Szolgáltatón kívüli harmadik személy általi felhasználása kizárólag a Szolgáltató kifejezett, előzetes írásbeli hozzájárulása alapján lehetséges.

A jelen Á.SZ.F.-fel kapcsolatban a szerződő Felek kijelentik, hogy esetleges vitáikat elsődlegesen békésen, egyeztető tárgyalások útján kísérlik meg rendezni. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezése, szerződő Felek a Budai Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

A www.orokitsmeg.hu oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Szolgáltató általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.