Hogyan örökítsük át megbízható tárolóeszközökre fontos személyes és üzleti adatainkat? Erről állított össze hasznos kisokost a memóriatermékeiről ismert Kingston Technology.

Adatmentés

Megörökíteni az élet különleges pillanatait, elmenteni egy amúgy felejthetetlen utazás emlékeit, vállalati adatokat áthelyezni egyik eszközről a másikra, biztonsági másolatot készíteni a fontos dokumentumokról.

Ezekhez mindhez a megbízható adattárolási megoldásokra van szükség. Ennek érdekében a memóriatermékek globális piacvezetője kampányt indított Kingston Is With You elnevezéssel.

Ahány elvárás, annyiféle megoldás

Nézzük, milyen típusú információk, fájlok lehetnek a legértékesebbek számunkra, és milyen eszközökön érdemes ezeket tárolni:

Családi események: születésnapok, ünnepek, újcsaládtag születése. Minden ilyen pillanat örökre megmarad a CanvasReactPlus micro SD-kártyákon, amelyekkel professzionális minőségű 4K/8K videókat és nagy felbontású fényképeket készíthetünk szabványos kamerákkal, HD-minőségű drónokkal és akciókamerákkal, 256 GB kapacitásig.

Szabadidő és szórakozás: utazás, filmnézés, zenehallgatás, számítógépes játékok, vagy egyéb hobbik. Turbózzuk fel okostelefonunk kapacitását memóriakártyával akár több tízezer fénykép és fájl mentéséhez, vagy növeljük számítógépünk/laptopunk teljesítményét DRAM memóriával az összes létező film és sorozat megtekintéséhez.

Az akár 200 MB/s olvasási és 60 MB/s írási sebességet kínáló, 256 GB-os kapacitással is elérhető DataTravelerKyson USB-kulccsal stílusos módon akár a kulcstartónkon is magunkkal vihetjük kedvenc fotóinkat, filmjeinket, zeneszámainkat, és bárhol megoszthatjuk őket barátainkkal vagy családtagjainkkal.

Speciális igények az üzleti szektorban

Munka: bármilyen munkát és bárhol végezzünk, a Kingston titkosított USB-kulcsaival és SSD-meghajtóival minden olyan információt, dokumentációt biztonságban tudhatunk, amelyek az ötleteink megvalósításához szükségesek, vagy érzékeny üzleti adatok – még akkor is, ha elveszítjük vagy ellopják őket.

A titkosított pendrive-ok közül a kkv-k és nagyvállalati felhasználók számára tervezett DataTraveler® 2000 FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással és katonai szintű, 256 bites hardveralapú AES titkosítással rendelkezik. A 128 GB-os változatban is elérhető meghajtó alfanumerikus billentyűzete pedig extra védelmet biztosít az eszköznek.

Az SSD-k közül az asztali számítógépekhez, munkaállomásokhoz és nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) rendszerekhez szánt KC2500NVMePCIe SSD amellett, hogy akár 2 TB-os tárolókapacitással is elérhető,végponttól végpontig terjedő adatbiztonsági csomagot kínál. Ez magában foglalja a 256 bites hardveralapú AES titkosítást, a számos független szállító biztonságfelügyeleti megoldását, és a BitLockerrel használható eDrive biztonsági tárolóspecifikáció támogatását.

Szerverek és adatközpontok: az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a nagy mennyiségű adatok tárolásának és kezelésének igénye. Az adatközpontok, a felhőszolgáltatások, az edge computing, a dolgok internete (IoT) és a kolokáció csak néhány olyan terület, amelyek hatalmas mennyiségű adatot halmoznak fel.

Ezek kiszámítható teljesítményt igényelnek, mivel a termékekkel, megoldásokkal és szolgáltatási szerződésekkel (SLA) kapcsolatos követelményeknek akár 99,9999 százalékban meg kell felelniük. A Kingston szigorúan tesztelt üzleti SSD-kkel és szervermemóriákkal segíti a vállalatokat a nagy mennyiségű adatok tárolására, kezelésére és azonnali elérésére vonatkozó elvárások teljesítésében, mind a hagyományos adatbázisokban, mind a Big Data infrastruktúrákban.