Az EISA (Európai Kép és Hang Szövetség) idén is számtalan kategóriában díjazta a szórakoztató elektronikai és képalkotó eszközöket. Utóbbi kategóriában a Sony legújabb modellje nyerte el az év vlogger kamerája díjat.

Az év vlogger kamerája

A világ legnagyobb, fogyasztói elektronikával foglalkozó magazinjait tömörítő szervezet, az EISA 2020-2021-re az év vlogger kamerájának a Sony ZV-1 termékét választotta. Az innovatív kompakt kamerát elsődlegesen az influencer, tartalomgyártó és vlogger közösség számára fejlesztették ki.

A vloggereknek kínált kamera kiváló minőségű 4K-s videófelvétel készítésére képes, továbbá S-Log gammavezérlés, valamint a Bokeh kapcsoló és a „Product Showcase Setting” funkció található benne. A beépített, 3 kapszulás irányított mikrofon szélfogóval egészül ki a kültéri felvételkészítéshez, a mikrofoncsatlakozó és az MI papucs révén tetszés szerint választható hozzá ráadás mikrofon.

A ZV-1 emellett egyedülálló fényképezőgép is, gyors AF rendszerrel és sokoldalú, elforgatható LCD-kijelzővel rendelkezik. A miniállvánnyá is alakítható beépített, vezeték nélküli távirányítóként is funkcionáló markolat segítségével a ZV-1 könnyed tartalomkészítésre ad lehetőséget a videós tartalmakat gyártó bloggereknek.